Europa

Jämförelse/sammanfattning
Tyskland, Ungern, Sverige, Frankrike, Italien, Spanien

Vi märker att inom Europa skiljer sig kokkonsten inte speciellt mycket åt, man använder det man har tillgång till och de flesta länderna är i regel självförsörjande. Givetvis importerar man livsmedel speciellt då exotiska produkter som inte går att odla i t.ex. Tyskland och Sverige. Länderna är såklart beroende av importvaror men om man kollar på de traditionella maträtterna är basingredienserna sådant som går att odla/få tag på inom landet. Något vi märker är att de länder som ligger mer mot medelhavsområdet har en lättare matkultur vilket vi tror beror på värmen, aptiten är inte speciellt stor när det är varmt om vi utgår från våra egna erfarenheter. Samt att man runt kusterna äter i överlag mer skaldjur och fisk än på andra håll i Europa. Medan de i de norra delarna av Europa äter mer tyngre mat så som kött i grytor och rotsaker. Europa har ett väldigt skiftande klimat beroende på hur nära länderna ligger ekvatorn vilket har bidragit till den skiftande matkulturen, det är ju mer lämpligt för olika länder att odla olika saker beroende på vad för klimat landet har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0