Crêpes med choklad och banan

Hej!
I lördags började vi skriva på vår sammanfattning och bestämde oss för att även laga choklad och banancrêpes! Givetvis vill vi dela med oss av receptet så även ni kan göra dessa gudomliga crêpes. Men ät i måttliga mängder och i lugn takt, vi slängde i oss väldigt många och det slutade med att vi satt och skakade av sockerchokar, haha.
Receptet vi utgick från hittar du här!

Ingredienser
3 dl mjöl
7,5 dl mjölk
6 ägg
3 msk smör
lite salt

Fyllning
200g choklad, vi tog marabou
2 dl vispgrädde
2 bananer
Grädde

Gör såhär
1. Häll allt mjöl i en bunke, tillsätt mjölken delvis samtidigt som du vispar. När smeten är jämn häller du i resten av mjölken, äggen, saltet och smöret och fortsätter vispa lite.
2. Stek sedan Crêpesen i smör och lägg på en tallrik, ett tips är att varva drygt var tredje Crêpe med en klick smör för smakens skull.
3. När du stekt klart Crêpesen börjar du koka grädden och dela chokladen i bitar. Låt grädde koka upp och lägg sedan i chokladen och rör ihop till en jämn smet.
4. Skiva upp två bananer tunt och vispa drygt 1 dl grädde så den blir fast. Ställ fram allt på bordet och låt var och en kombinera sin egen Crêpe med choklad, banan och grädde. Ringla gärna även chokladen över Crêpen för ett vackrare intryck och mer chokladsmak.

Bilder tagna av Micaela



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0