Afrika

Sammanfattning/jämförelse
Egypten, Namibia & Tanzania
Länderna vi skrev om är relativt fattiga och det visas i deras matkultur. Man äter mycket av det som produceras i landet och gärna då de billigare alternativen, vid finare tillfällen kan man däremot välja att köpa något lite finare, t.ex. kött. Egypten däremot har råd att bekosta sitt jordbruk med konstbevattning och det ingår ju i deras kultur att äta gott medan man i t.ex. Tanzania inte har råd att bekosta sitt jordbruk med mer än ett fåtal konstbevattnade jordbruk, men ändå strävar efter att äta sig mätta. På grund av Namibias klimat så lämpas inte jorden för jordbruk i kontrast till att landet är fattigt är det väldigt få ställen som har råd att ha konstbevattningar. De tre ländernas regeringar kämpar alla mot att satsa mer på jordbruken för de vet att det finns potential om de väljer att lägga ner pengar på det. Vi tror att Afrikas klimat har bidragit mycket till att deras matkultur ser ut som den gör i och med att kontinenten inte lämpar sig för att odla utan tillsatta/bekostade hjälpmedel. Då Afrika i generella drag är en fattig kontinent tycker även vi att detta speglar de länders kokkonst då de förmodligen skulle ha kunnat satsa på mer konstbevattning om de haft resurser till detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0